Koulutuspaja

Kokemuskouluttaja käytössäsi

  • Näkövammaisasioiden asiantuntijaluennot ja koulutukset
  • Näkövammaisen kohtaaminen ja opastaminen
  • Vuorovaikutteiset tilaisuudet, alustukset ja puheenvuorot

Olen kouluttautunut kokemustoimijaksi v. 2013. Käyn kertomassa näkövammaisuudesta ja näkövammaisen kohtaamisesta eri alojen henkilöstöille ja opiskelijoille. Erityisesti sosiaali- ja terveysalan organisaatiot ovat käyttäneet kokemustietoa koulutukseen, palveluiden kehittämiseen, suunnitteluun tai arviointiin. Monet muutkin toimialat, kuten palvelualan toimijat voisivat hyödyntää kokemustoimintaa. Tilaisuudet, luennot, alustukset tai koulutukset suunnitellaan aina tilaajan tarpeen mukaan.

Palveluiden asiakaslähtöisyys sekä osallisuus ovat jatkuvasti esillä. Voisiko myös teidän organisaationne hyötyä kokemustoiminnasta? Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä, miten kokemustoiminta voisi hyödyntää juuri Teitä.

”Kokemuskoulutus antaa mahdollisuuden oppia pitkäaikaissairailta ja vammaisilta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään. Ammattilaisten ote omaan työhönsä syvenee, kun kokemustieto antaa tieteellisen tiedon rinnalle näkökulman sairastuneen tai vammaisen arkeen.”

Lisää kokemustoiminnasta ja taustajärjestöistä löydät kokemustoimintaverkoston nettisivuilta.